ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Δανείστρια τράπεζα άσκησε κατά οφειλέτη αίτηση για συντηρητική κατάσχεση εις χείρας άλλης τραπέζης . Η αίτηση ΘΑ συζητηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο.

Η δανείστρια επέδοσε την αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης όχι μόνο στον οφειλέτη της αλλά και στην άλλη τράπεζα ως τρίτη, εις χείρας της οποίας θα ζητηθεί με την δικαστική απόφαση, που ΘΑ εκδοθεί, να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του πελάτης της για χάρι της δανείστριας.
Η τρίτη τράπεζα μόλις έλαβε την αίτηση για συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτου, από κεκτημένη ταχύτητα κι εκ παραδρομής, αμέσως δέσμευσε τον λογαριασμό του οφειλέτη !

Ενώ επρόκειτο απλώς για μια αίτηση που θα δικαστεί, και θα κριθεί εάν τελικά θα επιτραπεί ή όχι, η συντηρητική κατάσχεση, η τρίτη τράπεζα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ δέσμευσε τους λογαριασμούς του πελάτης της για χάρι της δανείστριας τράπεζας!

Επρόκειτο για μια καθόλα παράνομη δέσμευση των χρημάτων του πελάτης της, ο οποίος είχε να πληρώσει υποχρεώσεις, όπως λογαριασμούς ΔΕΗ, επιταγές κλπ, οπότε τού δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα με σημαντικές περαιτέρω συνέπειες.

Η παράνομη δέσμευση διήρκησε όλη εκείνη την ημέρα, και μόνο μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του δικηγόρου του οφειλέτη αποδεσμεύτηκαν πάλι οι λογαριασμοί του.
Η ταλαιπωρία που υπέστη ο πελάτης από την τράπεζά του, ασφαλώς και δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Επρόκειτο για μια αδικοπραξία που δημιουργεί ευθύνη για αποζημίωση κι ο νοών νοείτω.