Αποζημιώσεις για ηθική λάβη

Αποζημιώσεις για ηθική λάβη

Share

Αδικοπραξίες, προσβολές της προσωπικότητας, προσβολές υγείας απο σωματικές βλάβες κλπ. με τις σχετικές αξιώσεις αποζημίωσης λόγω ηθικής και υλικής βλάβης, που εγείρονται στα αρμόδια δικαστήρια, εμπίπτουν στους τομείς δράσης μας. Χαρακτηριστική νομολογία μας:

Απόφαση 398/2020 Μον. Εφετείου Θεσσαλονίκης (Αποζημίωση λόγω εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω facebook)

Τελεσίδικα καταδικάστηκε ο αντίδικός μας, Δήμαρχος, σε χρηματική ικανοποίηση 5.000€, εντόκως,  υπέρ του εντολέως μας, διότι κρίθηκε ότι  ο εναγόμενος Δήμαρχος στις 13.8.2018 σε  ομάδα με 1.400 μέλη  στο facebook, ανάρτησε συκοφαντικά και εξυβριστικά σχόλια σε βάρος του εντολέως μας.

 

Απόφαση  22/2019  Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών(Αποζημίωση λόγω εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω facebook)

Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε 5.000€ χρηματική ικανοποίηση  (εκ των οποίων 3.000€ προσωρινώς εκτελεστά) ο ανωτέρω αναφερθείς εναγόμενος Δήμαρχος, που  στις 13.8.2018 σε  ομάδα με 1.400 μέλη  στο facebook, ανάρτησε συκοφαντικά και εξυβριστικά σχόλια σε βάρος του εντολέως μας.

 

Απόφαση 2082/2017  Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (ειδ. δια τύπου)
(Αποζημίωση λόγω εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω facebook)

Με την απόφαση έγινε δεκτή αγωγή αποζημίωσης εντολέως μας λογω αδικοπραξίας συνιστάμενης σε εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Το δικαστήριο αναγνώρισε αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 5.000€ σε βάρος του χρήστη facebook που εξύβρισε και συκοφάντησε τον ενάγοντα.

 

Υπ’ αρ. 40/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών
(Αποζημίωση λόγω ξυλοδαρμού)

Με την παραπάνω απόφαση έγινε δεκτή αγωγή αποζημίωσης εντολέως μας, με την οποία ζητούσε χρηματική ικανοποίηση λόγω αδικοπραξίας απο γείτονα και συγγενή του, διότι ο τελευταίος του επέφερε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση χτυπώντας τον με στυλιάρι απο τσεκούρι, προκαλώντας του αφωνία, προβλήματα στη βάδιση, μόνιμη αδυναμία επικοινωνίας με το περιβάλλον κλπ. Το δικαστήριο του επιδίκασε ποσό 40.000€

 

Υπ’ αρ. 70/2014 απόφαση Ειρηνοδικείου Σιντικής
(Αποζημίωση λόγω ξυλοδαρμού)

Με την ως άνω απόφαση έγινε δεκτή αγωγή αποζημιώσεως εντολίδος μας, με την οποία ζητούσε αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης απο αδικοπραξία που τέλεσε γείτονας εις βάρος της, ήτοι της επέφερε στο κεφάλι και στο σώμα χτυπήματα με στυλιάρι απο τσεκούρι. Το δικαστήριο υποχρέωσε το δράση να της καταβάλλει ποσό 7.000€ λόγω ηθικής βλάβης.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.