Τραπεζικό Δίκαιο

Τα επιτόκια,οι ανατοκισμοί,η εξέλιξη μιας τραπεζικής σύμβασης, τα δάνεια αγροτών, αποτελούν κατ΄εξοχήν αντικείμενο δραστηριότητας του γραφείου μας.  Ειδικότητά μας η έκδοση Διαταγών Πληρωμής, αλλά και οι ανακοπές κατά διαταγών πληρωμής. Η αμφίπλευρη γνώση του  αντικειμένου, καθιστά τους εντολείς μας απρόσβλητους.

 

Ποινικό Δίκαιο

Ανάληψη,  είτε ως υπεράσπιση είτε ως πολιτική αγωγή, όλων των εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα και λοιπών Ειδικών Ποινικών Νόμων (ενδοοικογενειακή βία, άσεμνα δημοσιεύματα κλπ). Ιδίως τα κεφάλαια σωματικών βλαβών, εγκλημάτων κατά  γενετήσιας ελευθερίας, απορρήτου επικοινωνιών,  εγκλημάτων κατά της τιμής κι  υπόληψης του προσώπου, εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας, οικονομικό έγκλημα.

Συνοδά των ανωτέρω ασκούνται και οι αγωγές αδικοπραξίας και χρηματικής ικανοποίησης  λόγω ηθικής βλάβης στα πολιτικά δικαστήρια.

Εμπορικό Δίκαιο – Δικαιο Επιχειρήσεων

A. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Είχατε λάβει δάνεια επαγγελματικά απο 1.1.1991 έως 31.12.1999;
Έχετε πληρώσει γι΄ αυτά πέραν του διπλασίου;
Έχουμε τη λύση για επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων σας.

Ρωτήστε μας, πώς μπορεί να γίνει

B. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Συστηματική ενασχόληση με την ίδρυση κάθε μορφής εταιριών, κεφαλαιουχικών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ) προσωπικών (Ο.Ε., Ε.Ε.), καθώς και νεοφυών νομικών εταιρικών σχημάτων, όπως οι Οργανώσεις Παραγωγών και οι Ομάδες Παραγωγών.
Παρέχεται νομική κάλυψη της κάθε εταιρείας σε όλες τις φάσεις της (τροποποίηση, αύξηση κεφαλαίου, έξοδος, είσοδος νέου εταίρου, λύση κι εκκαθάριση).

 

Αποζημιώσεις για ηθική λάβη

Αδικοπραξίες, προσβολές της προσωπικότητας, προσβολές υγείας απο σωματικές βλάβες κλπ. με τις σχετικές αξιώσεις αποζημίωσης λόγω ηθικής και υλικής βλάβης, που εγείρονται στα αρμόδια δικαστήρια, εμπίπτουν στους τομείς δράσης μας. Χαρακτηριστική νομολογία μας:

Υπ’ αρ. 1082/2017 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
(Αποζημίωση λόγω εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω facebook)

Με την απόφαση έγινε δεκτή αγωγή αποζημίωσης εντολέως μας λογω αδικοπραξίας συνιστάμενης σε εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Το δικαστήριο αναγνώρισε αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 5.000€ σε βάρος του χρήστη facebook που εξύβρισε και συκοφάντησε τον ενάγοντα.

 

Υπ’ αρ. 40/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών
(Αποζημίωση λόγω ξυλοδαρμού)

Με την παραπάνω απόφαση έγινε δεκτή αγωγή αποζημίωσης εντολέως μας, με την οποία ζητούσε χρηματική ικανοποίηση λόγω αδικοπραξίας απο γείτονα και συγγενή του, διότι ο τελευταίος του επέφερε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση χτυπώντας τον με στυλιάρι απο τσεκούρι, προκαλώντας του αφωνία, προβλήματα στη βάδιση, μόνιμη αδυναμία επικοινωνίας με το περιβάλλον κλπ. Το δικαστήριο του επιδίκασε ποσό 40.000€

 

Υπ’ αρ. 70/2014 απόφαση Ειρηνοδικείου Σιντικής
(Αποζημίωση λόγω ξυλοδαρμού)

Με την ως άνω απόφαση έγινε δεκτή αγωγή αποζημιώσεως εντολίδος μας, με την οποία ζητούσε αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης απο αδικοπραξία που τέλεσε γείτονας εις βάρος της, ήτοι της επέφερε στο κεφάλι και στο σώμα χτυπήματα με στυλιάρι απο τσεκούρι. Το δικαστήριο υποχρέωσε το δράση να της καταβάλλει ποσό 7.000€ λόγω ηθικής βλάβης.

 

Ακίνητα

Το γραφείο μας παρέχει νομική υποστήριξη  πριν και κατά την αγοραπωλησία ακινήτου.

Παρά το ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου σε συμβόλαια αγοράς ακινήτων, συνιστάται ανεπιφύλακτα η συνδρομή νομικού, για τον έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας στο υποθηκοφυλακείο/ κτηματολογικό γραφείο.

Στο πεδίο δράσης μας εδώ και είκοσι χρόνια, εξάλλου,  εμπίπτουν οι εμπράγματες αγωγές  (αγωγή κυριότητας, αρνητική αγωγή, αγωγή άρσης διατάραξης, ασφαλιστικά μέτρα νομής, αγωγές γειτονικού δικαίου εν γένει)   

Οικογενειακό Δίκαιο

Κατά τα 20 χρόνια δικηγορίας  το γραφείο μας επιμελήθηκε υποθέσεις, υιοθεσίας, διαζυγίων, καθορισμού προσωρινής και οριστικής διατροφής, δύσκολες υποθέσεις ανάθεσης γονικής επιμέλειας και διεξήγαγε με επιτυχία σκληρές αντιδικίες για αποκτήματα από το γάμο.

Για κάθε απορία σας μη διστάσετε να μάς ρωτήσετε. Συνάντηση  ακόμη και μέσω skype. Για σάς είμαστε παντού και πάντοτε στην διάθεσή σας. 

Αναζήτηση Θησαυρού

Ελλάδα, μια χώρα με πλούσια ιστορία. Το έδαφος της Ελλάδας είναι ανεξάντλητο σε αρχαιολογικά ευρήματα και θησαυρούς. Θησαυρούς, βέβαια, εννοοούμε συνηθέστερα τις χρυσές λίρες Αγγλίας, που αποτελούν το δημοφιλέστερο αντικείμενο αναζήτησης των θησαυροθήρων. Όμως, η έρευνα και η ανασκαφή επιτρέπονται μόνο  με επίσημη άδεια και θα διεξαχθούν μόνο με την παρουσία των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων  δημόσιων  φορέων.

ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Σύμφωνα με το αρθρο 1093 του Αστικού Κώδικα «Εκείνος  που  βρήκε και πήρε στη νομή του κινητό πράγμα αξίας,  κρυμμένο μέσα σε άλλο πράγμα, κινητό ή ακίνητο, τόσο καιρό ώστε να μην  μπορεί να εξακριβωθεί ο κύριός του (θησαυρός) γίνεται κύριος του μισού θησαυρού. Ο άλλος μισός ανήκει στον  κύριο  του  πράγματος  όπου  ήταν κρυμμένος ο θησαυρός».

Έτσι στην περίπτωση εύρεσης θησαυρού σε δημόσια έκταση, ο μισός θησαυρός ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ακόμη και για επίσημη ανασκαφή σε ιδιωτικό χώρο απαιταίται άδεια ανασκαφής!
Ο ευρέτης δεν θα λάβει αυτούσιο το μισό θησαυρό, αλλά θ΄αποζημιωθεί σε χρήμα την αξία του μισού θησαυρού (άρθρο μόνο τού Νόμου 6133/1934).

Ωστόσο, στην έννοια του θησαυρού δεν εμπίπτουν οι αρχαιότητες (αντικείμενα παλαιότερα του 1832), εν αντιθέσει με τις χρυσές λίρες Αγγλίας που αποτελούν «θησαυρό», εφόσον ο ιδιοκτήτης τους είναι άγνωστος.

ΑΔΕΙΑ για ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Σε κάθε περίπτωση, ο καταδείκτης υποχρεούται να λάβει προηγουμένως  άδεια για την αναζήτηση και ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού.

Το γραφείο μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην έκδοση  αδειών ανεύρεσης θησαυρών, αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών και παρατάσεων αυτών.

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

Το γραφείο μας έχει διεξάγει επιτυχώς δίκες ρύθμισης υπερχρεωμένων νοικοκυριών (υπαλλήλων, συνταξιούχων, πρώην εμπόρων, ανέργων, αγροτών).

Ενδεικτική νομολογία μας:

ΕιρΣερ  11/2016

Περίπτωση ανδρόγυνου (δημόσιας υπαλλήλου και άνεργου εργάτη) με χρέη 99.914 € και 118.901€ αντίστοιχα

Ορίστηκαν για την πρώτη μηνιαίες καταβολές 300€ επί τριετίαν και μετά διαγραφή των οφειλών της.

Και μηδενικές δόσεις για τον δεύτερο κι επανεξέταση μετά διετίαν.

Για τη διάσωση α΄κατοικίας του δεύτερου ορίστηκαν μηνιαίες δόσεις 221 € για 15 χρόνια που θα ξεκινήσουν μετά 3 χρόνια από τη δημοσίευση της αποφάσεως.

 ΕιρΣερ 10/2016

Περίπτωση πρώην κομμώτριας και ήδη άνεργης  με δάνειο στεγαστικό 62.000€ και  ένα διαμέρισμα ως α΄κατοικία.

Για τη διάσωση της α΄ κατοικίας  ορίστηκε για 20 χρόνια μηνιαία δόση 78€

ΕιρΣερ 57/2014

Περίπτωση πρώην εμπόρου με οφειλές 164.250€

Διατάχθηκε εκποίηση αγροτεμαχίων και ορίστηκαν μηνιαίες δόσεις 250 € μηνιαίες δόσεις επί τριετία και μετά διαγραφή των υπολοίπων. Για δε, τη διάσωση της α΄κατοικίας ορίστηκαν μηνιαίες δόσεις 300€ επί 10 χρόνια και διαγραφή του υπολοίπου, που θα άρχιζαν μετά τριετία από τη δημοσίευση της αποφάσεως.

 

Μον ΠρωτΣερ 373/2013

Περίπτωση δημ. υπαλλήλου με οφειλές 187.501€

Ορίστηκαν μηνιαίες καταβολές ύψους 495 € για τέσσερα έτη και μετά διαγραφή των υπολοίπων.

Για τη διάσωση της α΄κατοικίας ορίστηκε ποσό 190€ για 10 χρόνια που θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 4ετια.

 

ΕιρΣερ 193/2017 

Περίπτωση ιδιωτικής υπαλλήλου με μερική απασχόληση και δάνειο στεγαστικό με υπόλοιπο 35.987€. Ρυθμίστηκε η οφειλή της με μηδενικές οφειλές για 18 μήνες από τη δημοσίευση της αποφάσεως και εν συνεχεία ορίστηκε μηνιαία δόση ποσού 88,38€ για 20 χρόνια για τη διάσωση της κατοικίας της.

 

ΕιρΣερ 214/2017

Περίπτωση εκπαιδευτικού με συνολικές οφειλές 173.000€. Ορίστηκε δόση 350€ για πέντε χρόνια και μετά για άλλα 15 χρόνια δόση 125€ για την διάσωση της α΄κατοικίας. Διατάχθηκε εκποίηση έτερου ιδιόκτητου  οικοπεδου με κατάστημα.

ΕιρΣερρών 270/2018
Περίπτωση υπερχρεωμένου νοικοκυριού αποτελούμενο απο αντρόγυνο, όπου ο άντρας είναι άνεργος και η γυναίκα εργάζεται με ημιαπασχόληση, ως ιδ. υπάλληλος. Τα χρέη τους προέρχονται απο στεγαστικό δάνειο, ως συνοφειλέτες, με υπόλοιπο 53.893€ και του συζύγου, επιπρόσθετα, απο ένα δάνειο καταναλωτικό ύψους 1.972€. Το Δικαστήριο δέχτηκε ότι συντρέχουν οι όροι υπερχρέωσης χωρίς δόλο και διαζώσει την α΄κατοικίας που είναι στην κυριότητα μόνο του συζύγου, ήτοι ένα διαμέρισμα 61 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 35.172€. Υποχρεώνει να καταβάλει ο συζυγός, που είναι άνεργος μέχρι στιγμής, μετά απο τρια χρόνια από τη δημοσίευσης της αποφάσεως (23.7.2018) ποσό 156,33 € μηνιαίως και μέχρι να συμπληρώσει το 80% της αντικειμενικής αξίας της α΄κατοικίας του. δηλ.μέχρι του ποσου των 28.137,65€. (Η αίτηση ήταν ασκηθείσα προ 1.1.2016, και υπήγετο στο παλαιο καθεστώς , που ρύθμιζε τα χρέη μέχρι το 80% της αντικειμενικής αξίας)
Στη σύζυγο, που δεν έχει ακίνητα, αλλά οφείλει ως συνοφειλέτρια το δάνειο κι απο την ημιαπασχόλησή της κερδίζει 470€ μηνιαίως, της ορίστηκαν μηνιαίες καταβολές ποσού 20€ για 5 χρόνια και μετά διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής της.

ΕιρΣΕρρών 293/2018
Περίπτωση υπερχρεωμένου νοικοκυριού συνιστάμενο σε υπάλληλο δημοσίου, που ζει μόνος του, κι έχει δάνεια συνολικού ύψους 127.000 € (καταναλωτικό 10.000€, στεγαστικό 85.000€, επισκευαστικό 31.000€) κρίθηκε ότι τα αναγκαία έξοδα διαβίωσης ανέρχονται σε 880€ και του ορίστηκε για τα παραπάνω δάνεια μηνιαία δόση 200€ απο Σεπτέμβριο 2018 μέχρι το Φεβρουάριο 2019, κι εν συνεχεία για τη διάσωση της α’ κατοικίας του (διαμερίσματος 91 τ.μ.) ορίστηκε δόση μηνιαία 258€ για 15 έτη (180 δόσεις), ώστε να πληρωθεί το 80% της αντικειμενικής αξίας του διαμερίσματος 58.165€ Χ 80%= 46.535€)

ΕιρΣερ 322/2018 και 323/2018
Περίπτωση ανδρόγυνου, πρώην υπαλλήλων αγροτικού συνεταιρισμού, και ήδη μακροχρόνια ανέργων, τους ορίστηκαν μηδενικές καταβολές κι επανάληψη διαδικασία για τον Ιούνιο 2019, προκειμένου να γίνει επαναξέταση της οικονομικής τους κατάστασης.

ΕιρΣερ 428/2018

Ρύμθιμση οφειλών αγρότη απο το Δήμο Εμμανουήλ Παππά Σερρών. Ορίστηκαν μηδενικές δόσεις για μια πενταετία. Για τη διάσωση της α’ κατοικίας  του,  ορίστηκε, μετά την παρέλευση της πενταετίας,  μηνιαία δόση 107,25€ για 20 χρόνια.

 

 

Δίκαιο Καταναλωτή

 

Η επί πολλά χρόνια ενασχόληση μας με το καταναλωτικό κίνημα, κι ειδικότερα η ανάληψη διαχρονικά των θέσεων του Γεν.Γραμματέα, του Αντιπροέδρου και του Προέδρου της Ενώσεως Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (Ε.Π.ΚΑ.Σ), τής συμμετοχής μας ως αντιπροσώπου καταναλωτικών ενώσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και  της συμμετοχής μας ως εθνικού αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Ομάδα Καταναλωτών στις Βρυξέλλες, μάς έχει εμπλουτίσει σε εμπειρία πάνω σε καταναλωτικά ζητήματα, σε υποθέσεις του Ν. 2251/1994 περί προστασίας του καταναλωτή, σε υποθέσεις σχετικά με δικαιώματα και την προστασία του αγοραστή-καταναλωτή,   σε συμβάσεις από απόσταση, σε συμβάσεις εκτός καταστήματος, σε συμβάσεις με ηλεκτρονικό εμπόριο, σε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών γενικότερα.

Το γραφείο μας επιτυχώς ασχολείται:

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματεία Καταναλωτη θα βρείτε σύνδεσμο με χρήσιμες πληροφορίες, με απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις για ένα τεράστιο εύρος θεμάτων για:
Συναλλαγές με τράπεζες (πιστωτικές κάρτες, δάνεια κ.α) – Χρηματοοικονομικά
Υπερχρέωση (Ρύθμιση χρεών, Πλειστηριασμοί, κλπ),
Τηλεπικοινωνίες (σταθερή τηλεφωνία – κινητή τηλεφωνία – διαδίκτυο) – Ταχυδρομεία – Ψηφιακή τηλεόραση,
Αλλαγή προϊόντος,
Τιμές (ΦΠΑ, Αναγραφή Τιμών, Παροχή απόδειξης, Τιμάριθμος, κ.λπ.)
Συναλλαγές με ασφαλιστικές εταιρείες (ασφάλιστρα, ενημέρωση κ.α)
Γυμναστήρια-κέντρα αισθητικής
Σήμανση προϊόντων
Κέντρα εστίασης, αναψυχής, διασκέδασης
Καύσιμα
Τουρισμός – ταξίδια
Πλασματικές εκπτώσεις
Τρόφιμα (Αλλοιωμένα, κλπ)
Ασφάλεια των προϊόντων
Δίδακτρα
Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών
Ηλεκτροδότηση
Στέγαση (Μισθώσεις κατοικιών, κοινόχρηστα)
Συγκοινωνίες
Συμβάσεις εξ αποστάσεως και συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος (πωλήσεις πόρτα – πόρτα)

Κληρονομικό Δίκαιο

Από την υπερεικοσάχρονη εμπειρία μας μπορείτε να κερδίσετε πληροφορούμενοι όλα όσα σας χρειάζονται για τα δικαιώματά σας. Η εξ αδιαθέτου διαδοχή, η αποδοχή κι αποποίηση κληρονομίας, η διαθήκη, η σύνταξη και η προσβολή της, η αγωγή μέμψεως αστόργου δωρεάς, η περί  κλήρου αγωγή είναι για εμάς οικείος τόπος, και για εσάς  σιγουριά για επιτυχές αποτέλεσμα.

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για ό,τι σάς απασχολεί. Δυνατή η επικοινωνία άκομη και μέσω skype. Ειμαστε για εσάς, παντού. 

  • 1
  • 2