ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ

ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ

Share

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με πρόσφατο Βούλευμά του, περαιώνοντας την διενεργηθείσα κύρια ανάκριση για κακουργηματική κλοπή κοσμημάτων αξίας άνω των 120.000€, απάλλαξε κατηγορούμενο, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως, που είχε προτείνει την απαλλαγή, διότι από το αποδεικτικό υλικό, πείσθηκε ότι η έγκληση της φερομένης παθούσας ήταν ψευδής κι εκ δόλου ασκηθείσα. Ποια ήταν τα πραγματικά περιστατικά:

Πληθωρική διαζευγμένη Σερραία είχε συνάψει το 2011 δεσμό με επίσης διαζευγμένο, με τον οποίο διέμενε στο διαμέρισμά της στις Σέρρες. Όμως, αυτός διέκοψε τη σχέση κι ανέπτυξε νέα σχέση με άλλη κυρία, από τον Αύγουστο 2014. Μη αντέχοντας τη διακοπή της σχέσης, η μηνύτρια το Δεκέμβριο 2014 απέστειλε μια χειρόγραφη επιστολή στην νέα σύντροφο του μηνυόμενου περιγράφοντάς τον με τα χειρότερα λόγια, οπότε ο θιγόμενος από την επιστολή της άσκησε αγωγή αποζημιώσεως λόγω ηθικής βλάβης, που θα δικαζόταν το Σεπτέμβριο 2016. Η μηνύτρια αναλογιζόμενη την καταδίκη σε χρηματική ικανοποίηση για τη συκοφαντική δυσφήμιση που διέπραξε με την χειρόγραφη επιστολή, τον πίεζε να ανακαλέσει την αγωγή. Επειδή δεν την απέσυρε, εννέα μέρες πριν την εκδίκαση της αγωγής, υπέβαλε έγκληση για δήθεν κλοπή κοσμημάτων της αξίας 135.000€ από τον μηνυόμενο, που δήθεν διέπραξε, όταν διέμενε στο σπίτι της, μέχρι τον Οκτώβριο 2014, οπότε της απέδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματός της.
Όμως, η μήνυση της δεν έπεισε Εισαγγελέα και Δικαστές, καθόσον αντελήφθησαν ότι ήταν καθαρά προσχηματική προς αντιπερισπασμό για να αποσύρει ο μηνυόμενος την αγωγή του. Επιπλέον, δεν πείσθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο, διότι στην συκοφαντική επιστολή που είχε στείλει η μηνύτρια το Δεκέμβριο 2014 στην επόμενη σχέση του μηνυόμενου, δεν ανέφερε τίποτε για κλοπή κοσμημάτων από το διαμέρισμα της και δη αξίας 135.000€, που υποτίθεται ότι συνέβη τον Οκτώβριο 2014 και παρά τα όσα ανέφερε στην επιστολή, ότι έφυγε ο μηνυόμενος από το σπίτι της και η μηνύτρια βρήκε «άδειες ντουλάπες και συρτάρια».

Ορθά, κρίθηκε, ότι δεν ήταν λογικώς αναμενόμενο σε μια επιστολή που κατηγορούσε στην επόμενη σχέση το μηνυόμενο με μύρια όσα, να μην ανέφερνε κι ένα τόσο σοβαρό συμβάν, αυτό της υποτιθέμενης κλοπής των μεγάλης αξίας κοσμημάτων της .

Επίσης, το γεγονός ότι άσκησε την μήνυσή της δυο χρόνια μετά την υποτιθέμενη αφαίρεση των κοσμημάτων (Οκτώβριο 2014) και λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της αγωγής του μηνυόμενου εναντίον της (Σεπτέμβριο 2016), αποτέλεσε σοβαρό στοιχείο που απομείωσε την αξιοπιστία της μηνύτριας.

Όλες αυτές τις λογικές ανακολουθίες της μηνύτριας πρόβαλε ο μηνυόμενος κατά την απολογία του, δια του συνηγόρου του (Δικηγόρου Βαγενά Φωτίου), στην Ανακρίτρια και στον Εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να μην του επιβληθούν περιοριστικοί όροι μετά το πέρας της απολογίας του, και, στο τέλος, το Δικαστικό Συμβούλιο να κάνει δεκτή την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα και να τον απαλλάξει από την άδικη κι ανυπόστατη κατηγορία, παραδίδοντας τον μηνυόμενο στην κοινωνία απαλλαγμένο από το σπίλο της αναληθούς μηνύσεως της πρώην του.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.